Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

85oo Pápa, Korona u. 29.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.erkelsuli.hu

OM 037007

  • Az iskola rövid bemutatása:

A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola olyan gyermekközpontú iskola, ahol az általános műveltségen túl a művészetek ismeretére, megbecsülésére neveljük tanítványainkat. Tanulóinknak egy életre szóló útravalót kívánunk adni, mert valljuk, hogy mindenféle paradigmaváltás ellenére léteznek egyetemes emberi értékek, amelyekre stabil tudás építhető. Fontosnak tartjuk a tehetséges tanulók felismerését, fejlődésük elősegítését, támogatását, ezzel egyidejűleg a lemaradók, tanulási nehézségekkel küzdők felzárkóztatását. Arra törekszünk, hogy tanulóink társadalmilag hasznos, egyénileg sikeres emberek legyenek.

Iskolánk épülete egy patinás, teljes körű rekonstrukción átesett, felújított, a XXI. század követelményeinek maximálisan megfelelő. (szaktantermek, iskolai könyvtár, informatika terem, nyelvi labor, technikatermek, orvosi szoba, fejlesztőtermek, aula, konditerem, 4133 m2-es tornaterem, tornaszoba, melegítőkonyha ebédlővel, akadálymentesítés, kamerarendszer a vagyonvédelem biztosítására, nagy udvar, aszfaltos sportpálya, mellettünk játszótér).)

Nálunk a minőségi munka alapkövetelmény. Ehhez adott a tantestület jó szakmai felkészültsége és elhivatottsága, a folyamatos külső és belső képzése és továbbképzése, a minőségirányítási rendszer működtetése és folyamatos fejlesztése.

Folyamatosan figyelünk arra, hogy olyan iskolai légkört teremtsünk, melyben tanulóink otthon érezhetik magukat. Felelősek vagyunk azért, hogy szellemileg, erkölcsileg és testileg egészséges embereket neveljünk.

Céljaink elérése érdekében számítunk az iskolába járó növendékeink szüleire.

Iskolánk „Jó gyakorlata” a Magyar vagyok… címet kapta. A magyar projekthét fontossága abban rejlik, hogy gyermekeinkkel egy héten keresztül specifikusan szabadidős tevékenység keretében megismertetjük a gazdag, sokszínű, hagyományőrző, értékmegtartó népi kultúránk gyöngyszemeit. A népzene, a népi kézművesség, a néptánc, a népviselet, a feledésbe merült használati tárgyak bemutatása, gasztronómiai kóstoló mind azt a célt szolgálják, hogy elődeink ránk hagyott örökségét a tanulók majd át tudják azt örökíteni az utókornak.

Fontosnak tartjuk az idegen nyelvek és az informatikai ismeretek oktatását, a kor követelményeinek való megfelelést. Rengeteg lehetőséget biztosítunk tanítványainknak különböző szakkörök, sportkörök munkájába való bekapcsolódásra.

Két nagy hangversenyünk van, (a karácsonyi és az év végi) valamint kétévente néptáncos kulturális bemutatót tartunk. Ekkor lehetőségük van a szülőknek színpadon látni gyermeküket.

A hagyományok tisztelete, megőrzése nagyon fontos feladat, különösen akkor, ha ilyen nagy múltú, neves intézményről van szó. Bízunk benne, hogy munkánkkal öregbíteni tudjuk hírnevét. Így telnek mindennapjaink a Zárda épületében.

Iskolába hívogató programok:

2019. március 20. (szerda)

8:30-9:00 + 9:00-9:30        a leendő 1.a osztályban tanítók bemutató órája

9:45-10:15 + 10:15-10:45    a leendő 1.z osztályban tanítók bemutató órája

            (a bemutató órákra csak a szülőket várjuk)

            16 órától a leendő elsősökkel együtt várjuk a szülőket

forgószínpad szerinti foglalkozások a gyerekeknek (30-30-30 percben)

  • tanítókkal rajzolás, beszélgetés
  • ének szakosokkal éneklés, táncolás
  • testnevelőkkel játék a tornateremben

közben az aulában iskola bemutató a szülőknek

(az iskolában zajló nevelő-oktató munkáról, séta az épületben)

2019. május 9. 17 óra (csütörtök)

leendő elsős szülőknek szülői értekezletet tartunk

Heizer Zoltánné

intézményvezető