„NÉPMESÉK BŰVÖLETÉBEN”
A népmese napja alkalmából szeptember 30-án iskolai vetélkedőt rendeztünk a könyvtárban a „Népmesék bűvöletében” címmel!
A vetélkedőt a 3. 4. és 5. évfolyamnak hirdettük meg, a gyerekek párban versenyezhettek. Minden érintett osztályból maximum két páros vehetett részt a vetélkedőn, tehát összesen 24 tanuló részvételével zajlott a verseny az iskolai könyvtárban.
A vetélkedőn való eredményes szereplés komoly előzetes felkészülést igényelt: a kisdiákoknak alaposan meg kellett ismerniük Benedek Elek életrajzát egy megadott honlap alapján, ill. négy Benedek Elek-mesét. (A csillagszemű juhász, Három kívánság, János diák, Prücsök – fontos volt, hogy a gyerekek a Benedek Elek-féle feldolgozásban olvassák el ezeket a történeteket!)
Jelentkezni a könyvtárban leadott rajzzal lehetett, ehhez a megadott mesék valamelyikéhez kapcsolódó illusztrációt alkottak a gyerekek. A legszebb rajzokból két tabló is készült!
A vetélkedő egy 25 kérdésből álló, feleletválasztós feladatlap megoldásából állt, amelyet azonnal értékeltünk is. A javítás ideje alatt a gyerekek a Magyar népmesék sorozat néhány epizódját nézhették meg a könyvtárban.
Nemcsak az első három helyezett csapatot, hanem minden résztvevőt jutalmaztunk, hisz mindannyian készültek a versenyre, hogy méltóképpen tisztelegjünk Benedek Elek emléke előtt. (Ezúton is köszönjük az iskola alapítványának támogatását, amely lehetővé tette, hogy minden versenyzőnek örömet szerezzünk!)
A gyerekek felkészültségét mutatja, hogy a helyezések sorsát pótkérdésekkel tudtuk csak eldönteni! Felemelő érzés volt látni, hogy milyen lelkesedéssel adtak számot tudásukról a legügyesebb versenyzők!
Szívből gratulálunk minden helyezettnek, köszönjük a felkészülést és a felkészítő munkát! Reméljük, minden résztvevőnek emlékezetes élmény marad a magyar népmesék napja!

KÖSZÖNJÜK JUTKA NÉNI SZERVEZŐ MUNKÁJÁT!