Nyomtatás

 Kedves Szülők!

Ahogy azt már korábban is elmondtuk, a 2020/2021-es tanévben hagyományainkhoz hűen egy normál tagozatos "a", és egy zenei tagozatos "z" osztályt indítunk.

Az "a" osztály tanítói: Csákvári Regina, Ludvig Andrea

A "z" osztály tanítói: Orbán Judit, Nehéz-Andl Kinga

 

Egy kis ismertető iskolánkról

 

Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

Cím: 8500 Pápa, Korona u. 29. Telefon: 89/313-201 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Honlap: www.erkelsuli.hu OM azonosító: 037007

 

Iskolánknak egy patinás, teljes körű rekonstrukción átesett, felújított, a XXI. század követelményeinek maximálisan megfelelő (szaktantermek, iskolai könyvtár, informatika terem, IKT eszközök, nyelvi labor, technikatermek, orvosi szoba, fejlesztőtermek, aula, konditerem, 4133 m2es tornaterem, tornaszoba, melegítőkonyha ebédlővel, akadálymentesítés, kamerarendszer a vagyonvédelem biztosítására, nagy udvar, aszfaltos sportpálya, mellettünk játszótér) épület ad otthont.

A Pápai Erkel Ferenc Ének - Zenei Általános Iskola olyan gyermekközpontú iskola, ahol az általános műveltségen túl a művészetek ismeretére, megbecsülésére neveljük tanítványainkat. Regisztrált Tehetségpontként fontosnak tartjuk a tehetséges tanulók felismerését, fejlődésük elősegítését, támogatását, ezzel egyidejűleg a lemaradók, tanulási nehézségekkel küzdők felzárkóztatását is. Arra törekszünk, hogy tanulóink társadalmilag hasznos, egyénileg sikeres emberek legyenek.

Nálunk a minőségi munka alapkövetelmény. Folyamatosan figyelünk arra, hogy olyan iskolai légkört teremtsünk, melyben tanulóink otthon érezhetik magukat.

16 tanulócsoportos általános iskola vagyunk, évfolyamonként két osztállyal: általános képzés „a” osztály, emelt szintű ének-zenei képzés „z” osztály.  A zeneis osztályokban magasabb óraszámban tanulják a gyermekek az ének-zene tantárgyat és kórusban is énekelnek.

„A zenei nevelés sokoldalúan fejleszti a gyermek képességeit: élesíti a memóriát, pontosságra nevel, fejleszti a koncentrációs képességet. Csiszolja a felfogó képességet, gazdagítja a gyermek fantáziáját. Fejleszti a matematika készséget, segít a mozgáskoordinációban.” (Kodály Zoltán)

Két nagy hangversenyünk van (a karácsonyi és az év végi), valamint kétévente néptáncos kulturális bemutatót tartunk. Ekkor lehetőségük van a szülőknek színpadon látni gyermeküket. Az alsó tagozatos osztályokban az öt testnevelés óra egyikén néptánc-oktatás zajlik.

Fontosnak tartjuk az idegen nyelvek és az informatikai ismeretek oktatását, a kor követelményeinek való megfelelést. Rengeteg lehetőséget biztosítunk tanítványainknak különböző szakkörök, sportkörök munkájába való bekapcsolódásra.

Fontos számunkra tanulóink testi és lelki egészsége egyaránt. Iskolánkban több osztályban zajlanak boldogságórák, segítségükkel lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk (Boldog Iskola 2016.; Örökös Boldog Iskola 2017-től).

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy ne csak a tanításban érvényesüljenek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiai elvei, hanem az iskolai élet minden területén. 2019. szeptember 1-től jogosult az intézmény az Örökös Ökoiskola cím és logó használatára.

 

Az iskolának két jó gyakorlata van

- Magyar vagyok…: a projektnapok kiemelt területei: népzene, néptánc, kézműves tevékenység, gasztronómia, hagyományőrzés. A tanév során múzeumpedagógiai foglalkozások zajlanak. 

- Erkel-nap: iskolánk névadójának születésnapja (november 7.)

 

Legutóbbi elismerésünk: 2020. március 30-án elnyertük az OKTATÁSI HIVATAL BÁZISINTÉZMÉNYE címet!

Heizer Zoltánné intézményvezető