Nyári tábor az Erkelben

   Az EFOP-3.3.5-17-2017-00056 Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása című projekt keretein belül június 17-21 között egy- hetes napközis tábort szerveztünk. 32 második osztályos tanuló részesült ebben a nagyszerű lehetőségben.

   A hét tematikája: Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés.

   A gyerekeket változatos programokkal vártuk. Hétfőn délelőtt a Kékfestő Múzeumot látogatták meg. Ebéd után az egészséges életmód jegyében sorversenyen múlattuk az időt. Kedden reggel piaci sétát tettünk két csoportban. A kedves kofák megmutatták a diákoknak, milyen idényjellegű terményeik vannak a standokon. A gyerkőcök vásároltak zöldségeket és gyümölcsöket, amiből saját maguk elkészítették az uzsonnájukat. Szerdán helyijárattal kilátogattunk a Hagyományok Hegyére, ahol a Kassai Lajos Lovasíjász Egyesület Német Törzsének tagjai vártak bennünket. Megismerkedtünk elődeink életmódjával. különösen nagy élmény volt, hogy kipróbálhattuk az íjászatot és a lovaglást is. Délután a csütörtöki kirándulás előkészítéseként Dávid Tamás tartott előadást a vadászatról.

Másnap fantasztikus kiránduláson vehettünk részt Keszthelyen. Köszönetet szeretnénk mondani Pap Gyulának, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnökének, aki fáradságot nem kímélve megszervezte ezt a felejthetetlen napot. Végigkalauzolt bennünket a Vadászati Múzeumban, a Madárházban, sétáltunk a gyönyörűen felújított kastély parkjában. Ezt követően az elnök úr meghívott minden felnőttet és gyereket a belvárosba ebédre, majd fagyira. A nap zárásaként a Szépkilátónál gyönyörködhettünk a csodálatos balatoni panorámában.

   A tábor zárónapján Dávid Tamásné kolléganőnk érdekes bemutatót tartott a méhek életéről. Ezt követően kézműves foglalkozáson, egy méhkaptáros képet festettek a résztvevők. Ebéd után ismét fagyiztunk. A tábor utolsó állomása egy interaktív közlekedési játék volt.

Köszönjük a Pápai Tankerületi Központnak ezt a lehetőséget, és minden alsós kollégának a nagyon aktív közreműködést.

   

Iványi Noémi