Magyarország az én hazám

A Pápai Városi Óvodák Fáy András Lakótelepi Tagóvodája projekthetet tart Magyarország az én hazám elnevezéssel. Ebből az alkalomból 2019. 01. 21-én az óvoda csoportjai ellátogatták a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola Régi korok kincsestára nevű kiállítótermébe. A gyerekeknek nem volt ismeretlen a hely, hiszen Pusker-Orbán Petra, az iskola tanítója 2019. 01. 18-án prezentációt mutatott be az óvodában arról, hogy mit láthatnak majd a gyerekek a teremben, hogyan éltek nagyszüleik, dédszüleik, szépszüleik.

Az iskola intézményvezetője, Heizer Zoltánné fogadta az ovisokat és kísérőiket. Elmondta, azért örül nagyon ennek a látogatásnak, mert ez a kiállítás egy elfogadott jó gyakorlat, a Magyar vagyok projekt keretében jött létre. Megtisztelő, hogy az iskola is hozzájárulhat a kicsi gyerekek magyarságtudatának kialakításához. Kiemelte, hogy a teremnek első látogatói az óvodások.

Kindertné Surányi Lívia kalauzolta a kicsiket. Bemutatta a régi korok bútorait, használati tárgyait. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták, hogyan éltek valaha az őseik.

Búcsúzóul minden csoport óvónője leírta a látogatás tapasztalatait a Kincsestár emlékkönyvébe.

Az iskola ezután is várja sok szeretettel előzetes egyeztetés után azokat az érdeklődő osztályokat, csoportokat, akik kíváncsiak elődeink életére és személyesen megláthatják, milyen tárgyakkal, eszközökkel, bútorokkal könnyítették a mindennapjaikat. A terem bejárásán kívül prezentációt és előadást is kínál az intézmény.