2017. október 6-án pénteken az erkeles 1.z osztályos gyerekek interaktív környezetismeret órán vettek részt.  A téma a gyalogos és kerékpáros közlekedés volt. A foglalkozást Császárné Elek Veronika c. r. alezredes tartotta.

            Minden gyermek foglalkoztató füzetet kapott, melyben az óra első részében matricák beragasztásával bizonyították a közlekedésben részt vevő személyekről, közlekedési eszközökről és táblákról a már meglévő ismereteiket.

            Az elméleti óra végére megszerzett új tudásukat a gyakorlatban is alkalmazták.

Minden kisgyermek láthatósági mellénybe bújt, és Vera néni irányításával közös sétán gyakorolták a gyalogos közlekedés szabályait.

            A délelőtt fénypontjaként az iskola udvarán álló rendőrautót vehették birtokba a gyerekek. Beülhettek, kipróbálhatták a hangjelzéseket és a hangosbeszélőt is. Igazán nagy élmény volt számukra.

            Ez a pár óra nagyszerű példa volt arra, hogy a gyerekek játékos formában tudják igazán maradandóan megszerezni életkori sajátosságaiknak megfelelően a közlekedési alapismereteiket, kulturált közlekedési szokásaikat, és válnak társadalmilag kívánatos, tudatos közlekedővé.

Köszönjük Vera néni!

1.z osztály tanulói

                                                                                         Iványi Noémi